29 Ocak 2014 Çarşamba

MAC Gold Pigment İncelemesi//MAC Gold Pigment Review


Merhabalar;
Bugünün incelemesi, yılbaşı makyajımda da kullandığım Mac Gold pigment üzerine olacak. Başlamadan, pigment nedir, nasıl kullanılır, Fix+ ile nasıl sonuçlar alınır, ve far dışında kendi kendimize oje, saç spreyi, renkli nemlendirici vs. yapmak için pigmentler nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız, daha önceden yazdığım oldukça kapsamlı pigment yazımı buradan okuyabilirsiniz.

Hey guys;
Today's review will be on Mac Gold pigment which I used for my new year's eve make-up. Before hand, if you're curious about how to use pigments and how we use them for different purposes(nail polish, hair spray, moisturizer medium), you can read my comprehensive post on this by clicking here.


Altın rengi, benim makyajda çok tercih etmediğim ve eline geçenin sürdüğünün aksine çok riskli olduğunu düşündüğüm bir renk. Açıkçası altın rengi benim için, tıpkı mavi gibi, kalite turnusolu bir renktir. Ucuz bir altın rengi far süren insanla tok bir altın rengi far sürüp kombinleyen insan direkt belli olur, bazı renkler gibi affedici değildir. Ortalık çok kötü görünen, rezil altın rengi farla doluyken, Mac'in Gold pigmenti bu skalaya ilaç gibi geliyor.

Gold, for me, is an indicator color of quality. You can immediately recognize a person who uses cheap gold eyeshadow and vice versa, you can immediately recognize a person who uses a very chic, quality-full gold eyeshadow. It's not forgiving at all. When there are tons of cheap, bad-looking, stupid gold eyeshadows all over the place, Mac's Gold pigment becomes a shining star within this scale.


Soldaki swatch Fix+ kullanılmamış, sağdaki de kullanılmış hali. Pigmentleri "mutlaka" Fix+ ile kullanmak gerekiyor, tek başına sürerseniz pigment olmaktan çıkar ve amacına hizmet etmez. Fix+ ile ilgili detaylı bilgilere şu yazımı okuyarak ulaşabilirsiniz.

The swatch on the left is without Fix+ and on the right is with Fix+ usage. You "must" use pigments with Fix+, otherwise you'll not get any pigment quality.



Gördüğünüz gibi, bu altın rengi, beyazlığı oldukça fazla olan, kuyumcudan külçe külçe Trabzon burması almışsınız gibi durmayan bir altın rengi. Kaliteden kastım da bu zaten, renk tonundan bile bir altın renginin kalite analizini yapabilirsiniz. Yılbaşı gecesi ben bu pigmenti tüm göz kapağıma sürüp dış V'yi çok koyu bir mat kahverengiyle konturlayarak kombinledim. Tabi ki klasik olarak siyah da kullanabilirsiniz. Eğer çok renkli bir makyaj istiyorsanız, toprak tonlu koyu bir yeşille de kombinlenebilir ve harika durur. Kırmızı alt tonlu kahvelerle kombinlememeye dikkat etmenizi öneririm.
Sonuç olarak, gerçekten performansını ve rengini çok başarılı bulduğum bir pigment olarak koleksiyonumda yerini aldı. Pigmentlerin fiyatı 63 TL ve ömürlük. Yani iki kişi bir pigment alıp bölüşseniz bile asla bitiremezsiniz, her gün yıllarca kullanmanız gerek. O yüzden fiyatı çok uygun. Gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

As you can see, it is more white-ish gold in that scale-which shows the quality of the color. I combined this with a very deep brown, but you can combine it with black and even dark green if you want to achieve a colorfull look. I would suggest you to avoid red undertoned browns with this.
All in all, I found this pigment so successful, both performance-wise and color-wise. Pigments're 63 liras which is not expensive at all cuz you won't be able to finish it even if you use it every single day for years. I truly recommend this product.

xx

1 yorum: