27 Aralık 2013 Cuma

No.18: Beauty Marked//MAC Farları İnceleme Serisi-Mac Eyeshadow Reviews


Merhabalar;
Her yeni far alışımda Mac Farları İnceleme Serisi'ne ekleyerek incelemeye devam ediyorum biliyorsunuz ki. Sanırım elimde olup yazmadığım 1-2 far kalmış, onları da en kısa sürede tamamlayacağım. Bugünkü yazı da yeni aldığım far Beauty Marked üzerine olacak.

Hey guys;
I'm adding to the Mac Eyeshadow Reviews series whenever I get a new eyeshadow. Today I'm going to talk about my latest purchase-Beauty Marked.





Rengi direkt olarak swatchsuz bakılınca morumsu siyahın içinde kırmızı ışıltılar var gibi gözükse de aslında sadece kırmızı ışıltılı bir siyah. Ben hem kızıllık hem siyahlık içeren bir şeyin önünde eğilirim-tabi eğer yapılabiliyorsa. Yapılmış olduğunu düşünerek bu farı almıştım ama biraz hayalkırıklığına uğradım.

The color looks purpley black with red sparkles when you look straightforward without a swatch but it is actually just a black with red sparkles. I could only respect to the color combination of red and black-if it is possible. I thought that Mac made it possible with this eyeshadow but I was a bit disappointed.



Gördüğünüz gibi swatch'ta içindeki kırmızılıklar çok net belli oluyor ama göze uygulandığında küllü, hafif bir siyah görüntüsü veriyor. Gece makyajı olarak hazırlanmış olsam belki içindeki kırmızılıkları ortaya çıkarmak için bir kaç işlem daha yapardım ve başarılı da olabilirdi ama günlük bir smokey eye'da ya da dış V uygulamasında içindeki kırmızılığı görmek neredeyse imkansız. Blendingte tamamen yok oluyorlar.
Bu falsoyu saymazsak, ki saymamak pek mümkün değil, hafif bir siyah isterseniz iyi bir tercih olacaktır. Zira Carbon kadar yoğun ve "Ben burdayım." tarzı bir siyah değil.

The red sparkles are visible in the swatch but they disappear when you apply it on your eye and blend. It may work with layers and some other methods for a night-time eye make-up but if you want to use it as a daily eyeshadow, you won't be able to see the reds. 
If we don't pay attention to this failure, which is not possible, it's slighlty cool if you are in a search for greyish, smokey black. It's not as intense and out there as Carbon.

Artılar:
-Hafif bir siyah, günlük kullanıma uygun.
-Kolay dağıtılıyor, uygulaması kolay
-Garip bir şekilde, koyu far olmasına rağmen uygularken göz altına dökülmüyor.
-Smokey eye görünümü için ilk elimin gideceği far.

Pros:
-Muted black, suitable for daily usage.
-Easy to blend/apply.
-Weird enough, it doesn't have fall-offs eventhough it's dark.
-First eyeshadow to use if you're about to do smokey eye.

Eksiler:
-İçindeki kızıllık için alıyorsanız hiç bir işinize yaramaz.

Cons:
-If you're buying this for the red sparkles in it, it won't do any sense.
,
Tekrar alır mıyım? Sanmıyorum.

Would I buy it again? I don't think so.

Puan: 6/10

Rank: 6/10

xx

4 yorum:

  1. kabındaki duruşu ile swatchtaki duruşu ne kadar farklı ☺
    swatchta çok güzel görünüyor ama ışıltıların belli olmaması kötü cidden :/ ıslak kullanımda da mı belli olmuyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır:( Neyse her türlü kullanım şekli buluruz ne de olsa:)

      Sil
  2. Dün MAC'te dikkatimi çekmişti ama elimde swatchlayıp karıştırınca cık olmaz demeştim. İyi ki almamışım :)

    YanıtlaSil