15 Eylül 2013 Pazar

No.8: Club//MAC Farları İnceleme Serisi


Merhabalar;
Çok sevdiğim farlara sıra geldiğinde ayrı bir mutlulukla yazıyorum bu serinin yazılarını. Yeşil ve kahverenginin bir arada olduğu bir duochrome'dan daha iyi ne hayal edebilirsiniz? Karşınızda Club...



Duchrome farlar, bildiğiniz üzere, ışığa göre reflektif yapıda olan, karanlıkta ve ışık altında farklı renkte görünen farlardır. Açık renkli duochromelara çok sık rastlanır, genelde beyaz-pembe, beyaz-mavi, şeftali-pembe şeklinde gidip gelen renkleri çok sık görürüz. Ama koyu renk duochromelar her zaman çok daha sıradışı ve göz alıcı olurlar. Koyu duochromelar, bu kadar dikkat çekici oldukları için genelde gece makyajlarında tercih edilirler. Ama Mac, bize günlük kullanım için koyu bir duochrome sunarak yine olmayanı oldurmuş.



Bu far bende oldukça uzun süredir var ve ilk kullandığım gün ne kadar güzel olduğu düşünüyorsam hala aynı şekilde düşünüyorum. Sadece dış V'ye uygulayabileceğiniz gibi tüm göz kapağına sadece bunu sürerek muhteşem bir smokey eye yaratabilirsiniz. Göz altında da harika duruyor zaten. Uzaktan bakılınca acı kahverengi bir makyajınız varmış gibi gelse de yakınlaşınca yeşilliği çok net belli oluyor. Bu farı ne zaman sürsem bir sürü iltifat alıyorum ki son aldığım iltifat da Shiseido'da çalışan MUA'dandı, hatta rengini bile direkt tahmin etti. Ünü de bol, ve hak ediyor.

Artılar:
-Yeşil+koyu kahverengi kombini duochrome'da ulaşılabilecek son noktalardan biri(estetik açıdan).
-Sürüşü muhteşem, anında dağılıyor.
-Pigmentasyonu mükemmel.
-Koyu kahverengi smokey eye için tek geçilecek bir far.
-Göz rengini çok net bir şekilde ortaya çıkarıyor.
-Günlük kullanım için çok uygun, gece makyajı farı diye kenarda duracak bir far değil.

Eksiler:
-Her koyu farda olduğu gibi sürerken göz altına dökülebiliyor.

Tekrar alır mıyım? Tabi ki.

Puan: 10/10

xx

2 yorum:

  1. Bende mac in bluebrown pigmenti var inanılmaz benziyorlar dupe u sayılabilir yani o da duochrome yapıda ben de çok severek kullanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu biliyorum, çok tatlı bir rengi var. Duochrome işini biliyor Mac:)

      Sil