26 Şubat 2012 Pazar

Vintage: Gülşen Bubikoğlu Makyajı

--Takipçilerim 50 kişi daha artınca çekiliş yapacağım, mutlu haber!--


Vintage diyoruz kaç zamandır, imrenme eşiğimizi geçen akımlardır diyoruz ama hiç bu coğrafyadan vintage örneği gösterme girişiminde bulunmamışız, eksikliğini hissetmeye de yeni başlamışız.

Eksiği kapatmak için, göz makyajı çok belirgin olan birini seçmem gerekiyordu. Gülşen Bubikoğlu'nun göz şeklinin ve makyajının buna çok uygun olduğuna karar verdim. Makyaj, genel hatlarıyla 70'ler-80'ler klasik çizgisinde. Detaya inmek gerekirse;



Yukarıda gözlerinin net bir şekilde görüldüğü fotoğrafta,  makyajı kahverengi tonlarında ancak genelde aynı makyajı siyahla yaptığını görüyoruz.  Siz seçiminizi istediğiniz renkten yana kullanabilirsiniz ama siyahı çok koyu bulanlar için kahverengi halini anlatacağım.

Öncelikle, makyajdaki çerçeve tekniğine dikkat çekmek isterim. Gözün normal kapak çizgisinin -crease- haricinde ekstra bir göz kapağı çizgisi yaratılmış, ve bu çizgi de gözün şekline göre dağıtılmış. Yani vintage makyajların çoğunda olduğu gibi, göz kapağı ve kaşlar mümkün olduğunca kaldırılmaya çalışılmış. Makyaja her zamanki gibi tüm göz kapağımıza far bazı -Mac Painterly Paint Pot-sürerek başlıyoruz. Daha sonra, tüm göz kapağına Bobbi Brown'dan Blonde isimli farı sürüyoruz, ve hafifçe dağıtıyoruz.

Sonrasında, pencil brush denen kalem fırçamızla, ki bu Mac 219 oluyor, Bobbi Brown Cocoa farımıza hafifçe dokunup çerçeveyi çekmeye başlıyoruz. Burda önemli olan, yuvarlak hatlı ve göz hattımızın tam simetriği olan bir çizgi çekmek. Referans fotoğrafımızda da görebildiğiniz üzere, dağıtmadan, keskin bir çizgiyle çerçeve tamamlanmış ve sonunda da çok abartılı olmayan bir kuyruk yapılmış. Kuyruk kısmına ulaşıldıktan sonra, alt göz çizgisiyle birleştirmekte fayda var çünkü fırçamızda kalan farla, göz altına da hafif bir çizgi çekeceğiz.


Rimel ya da mümkünse takma kirpik, bu tarz vintage makyajlarda önemli. Sadece rimel kullanacaksanız, çok katlı bir yapı tercih etmenizde fayda var ama aralarda tamamen kurumasını bekleyin. Takma kirpik içinse önerim Mac M10 olacaktır.

Kaşımızı kendi kaş rengimize göre doldurmayı unutmuyoruz çünkü Gülşen Bubikoğlu'nun kaşları neredeyse çizim, biz kendi kaşımızı doldurarak çerçeveyi tamamlıyoruz. Dudaklar, gözleri tamamlayacak şekilde kahverengi seçilmiş. Mac Cork dudak kalemiyle tüm dudak çevresini çizdikten sonra içini de dolduruyoruz. Daha sonra, Chanel Stunning rujumuzu sürüp bitiriyoruz.

Yanaklara kontur işleminden sonra, Mac Mocha'yı "hafifçe" değdirip bırakıyoruz çünkü bu makyajda odak noktası yanaklar değil.

Bu da, bu coğrafya vintage'ine borcumuzun ödendiği post olsun. Gülşen Bubikoğlu'nu da ezelden beri severim, vintage postuma konu olması da onur olmuştur sevgili takipçiler. xx

6 yorum:

  1. ah bayiliyorum bu kadina

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözler, duruş falan inanılmaz, ne varsa o zamanda varmış demek istemiyorum ama öyle yani.

      Sil
  2. Gülşen bubikoğlu çok yerinde bi seçim olmuş:) eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Seda Güven makyajı yapar mısııııın :D

    YanıtlaSil
  4. Ben rastgele bu sayfaya geldim. Makyajin Videosunu yaparmisin? :) Bi kac kisi yapmis ama sen cok güzel anlatmissin lütfen videosunuda ceksene

    YanıtlaSil