14 Ekim 2011 Cuma

Pembe/Mor Göz Makyajı

Pembe, dudak için ne kadar muhteşem bir renkse göz için de o kadar sakat bir renktir. Ama bu işe cidden gönül verdiyseniz ve yapmak istiyorsanız, berbat gözükmeden güzel pembe tonları nasıl yakalarız sorusunun cevabına bir göz atalım istedim. Mor, pembeden farklı olarak göz için çok hoş bir renktir, ek bilgi olarak vereyim. Dikkat etmemiz gereken en önemli nokta, asla tek renkle gitmeyip tamamlayıcı renk kullanmaktır ki bu neredeyse her çeşit makyaj için geçerlidir.
1-Açık Pembe Makyaj

Makyajın isminin açık pembe olmasının sebebi, kullandığımız farın renginin açık pembe olması değil. Tamamladığımız rengin açık olmasıdır.
Görüldüğü üzere, iç kısma açık sarı alt tonlu bir renk, dışa da pembe sürerek abartı olmayan günlük bir pembe göz makyajı yapılmış. Bu renkler için önerilerim Mac Ricepaper ve Mac Sushi Flower


2-Açık Mor-Pembe Makyaj

Burada, renk yoğunluğunun tavan yaptığı bir makyajdayız. Morla pembe, çok zor olmasına rağmen, birbirinin tamamlayıcısı ilan edilmiş ve doğru da olmuş. Öneriler: Mac Stars n Rockets ve yine Mac Sushi Flower.


3-Koyu Mor Makyaj

İşte budur dediğim makyaj, her istediğimde direk elimin gittiği ve çok zevk alarak yaptığım makyaj. Dışa, oldukça yoğun bir mor olan Vibrant Grape; iç kısma da Mac'in fenomen siyahı Carbon, ve mükemmel mor makyaj.


Pembeyi ve moru seven insanların korkmadan ama doğru bir şekilde yapabildiği, eğlendiği makyajlar diliyorum. xx

2 yorum:

  1. blogunu takip etmeyi cok seviyorum, cok güzel bilgiler veriyorsun. ama bence burada anlattigin makyaj stillerini kendinde yapip göstersen, daha aciklayici ve güzel olur. sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür edderim, öyle bir ihtiyacın ben de farkındayım uzun zamandır ama öyle bir şey yapacaksam kare kare göstermemin de pek anlamı yok çünkü o hale nasıl geldiğini olayın, fırçayı nasıl tutup nerelere sürdüğümü vs. adım adım gösterebilmek ancak videoyla mümkün olabilir. Ama bir yolunu bulursam kesinlikle yapacağım.

    YanıtlaSil