4 Ağustos 2011 Perşembe

Nasıl Yapılır: Megan Fox/Günlük Makyaj

Megan Fox, ne özel gecelerde ne de gündelik yaşamında ağır makyaj yapan bir kadın değil. Gerek olmadığından olsa gerek, makyajın ağırını görüldüğü kadarıyla hiç sevmiyor. Otelin bahçesinde öylesine gezerken magazincilere yakalandığında, yine muhteşem bir duru güzellikle objektife gülümsemiş, bize de makyajını analiz etmek düşer.

Genel hatlarıyla gözlerde açık kahverengi ve altın rengi ışıltılar(sim değil tabi ki) var, dudaklar tam kırmızı değil, daha şeftalimsi. Allık ise tamamen şeftali.
Önce kaşlardan başlayalım. Fark edildiği üzere kaşlar saç renginin tam 2 ton koyusuyla doldurulmuş. İnanılmaz güzel yakalanmış bir ton olduğu için kaşın koyuluğu muhteşem bir çerçeve yapmış gözlere.
Gözler için, öncelikle açık kahverengi ve koyu kahverengi iki fara ihtiyacımız var.

Göz kapağının tamamına Burberry Midnight Brown'ı flat shader(düz) bir fırçayla uyguluyoruz. Daha sonra, göz kapağımızın üzerindeki kemiğin olduğu yere Chanel Cinnamon'u karıştırma fırçasıyla öne ve arkaya iyice karışana kadar sürüyoruz. Göz kapağı üstündeki kemiğe uygulanan far miktarı çok çok az olmalı ki ufak bir gölge ve boyut kazandırsın, yoksa tamamen bir renk istemiyoruz orda.

Burberry'nin üstüne, gözümüzün tam ortasına, yine düz bir fırçayla altın rengi ışıltıları yoğun olan Chanel Gold farı sürüyoruz. Çok yedirmiyoruz çünkü Burberry'nin koyu tonunun içinde kaybolmasını istemiyorum. Aynı rengi, göz yaşı noktasına da hafifçe sürüyoruz.

Yanaklara, tam bir peach olan Chanel Espiegle'yi yuvarlak değil düz ve aşağı inen bir hatla sürüyoruz. Megan Fox'un elmacık kemikleri çıkık olduğu için o üst kısma sürmüş, ama genelde bizim elmacık kemiklerimiz daha aşağıdadır ve o yüzden biz alt kısma sürmeliyiz ki yukarda gözüksün.

Dudaklara Chanel Fuego sürüyoruz, ki bu kıpkırmızı görünen ruj, tam kırmızı değil. Alt tonu şeftali ve kopkoyu kan kırmızısıyla alakası yok. O yüzden tüm bunlarla bitirebiliriz. Gerek duyarsanız takma kirpik kullanın çünkü Megan Fox'un kirpikleri oldukça uzun. Bir de yüzünüz yuvarlak ve ya fazla ovalse mat kahverengi kontur farlarıyla yanaklarınızı inceltin. Bu kadar, evet, Megan Foxxx.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder