3 Ağustos 2011 Çarşamba

Manikür, Pedikür ve Aşırı Uzun Tırnakların Gereksizliği

Görüyorum, insanlar tırnak uzatmayı seviyor. Evet ben de severim, ama insanların tırnak boyutuyla bir yabani hayvanın tırnak boyutunun birbirine yaklaşması pek hayra alamet değil. Demek istediğim, uzun tırnağın bir sınırı vardır. Ötesi "pislik"tir. Fazla uzun tırnak hijyenik değildir.
Bu yüzden, tırnak kesimi ve sonrasındaki manikür pedikür prosesi oldukça önemli. Öncelikle: El tırnakları yuvarlak, ayak tırnakları düz kesilir. Bunun sebebi ayak tırnağını yuvarlak kestiğimizde kenarda oluşan boşluklarda etin kayması ve o boşluğu acı veren bir şekilde doldurmasıdır. Özellikle baş parmakta olan bu batmaları böyle önleriz.
Ayrıca, ayak tırnaklarının yanlarına kulak pamuğuyla hint yağı sürersek yumuşayacak ve ölü deriyi atmanıza olanak verecektir. Bunun dışında, tırnak etlerini tırnağın sonuna kadar itmelisiniz. Bir de, besleyici tırnak ojelerinden mutlaka yararlanmalısınız çünkü ayaklarınız daha çabuk sertleşir. Ojeden önce şeffaf kat olarak besleyici oje sürün.


Manikür içinse, törpü seçimi en önemli şey. En ideal törpü cam olandır, kesinlikle çok net ve kesin törpüleme yapar. İkinci sırada metalik renkte sert törpüler gelir. Kaçınmanız gerekenler süngerimsi plastik törpülerdir. Cam törpülerle, tırnakları alt açıdan üste çok eğimli geçmeden törpülüyoruz. Kenarları çok törpülerseniz şeytan tırnağı oluşur, nazik olun. Daha sonra, ellerinizi ballı sıcak suda 10 dk bekletin ve yıkayın. Şimdi oje sürmeye hazırsınız, bence siyah sürün. xx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder