27 Temmuz 2011 Çarşamba

Nasıl Yapılır: Scarlett Johansson Natural Make-up

Scarlett Johansson, normal hayatında da özel gecelerde de çok doğal makyajlar yapan biri. Sarışın olması sebebiyle doğal renk makyajı çok rahat taşıyor ve genelde odağı dudaklara çekiyor. Bu fotoğraftaki makyaj, %80 ölçüde fotoğraflarında görebileceğimiz klasik bir Johansson makyajı. Nasıl yapılacağına bakalım çünkü tam bir yaz makyajı.

Cilt için, Chanel Vitalumiere Aqua kullanıyoruz çünkü bu fondötenin kapatıcılık derecesi medium ve doğal duruşu destekliyor.

Gözlere, renksiz primer yerine krem far sürerek başlıyoruz. Krem farlar, kaliteli olduğu takdirde tek başına kullanılabilir ya da primer görevi görebilir. Bu makyajdaki gözler çok hafif pembeyle kahverengi arası olduğu için Bobbi Brown Long Wear Cream Eyeshadow in Navajo'yu tüm göz kapağına sürüyoruz. Üstüne, Dior'un Rosy Nude paletindeki en açık renk olan nude kahverengiyi sürüyoruz. Çok fazla dağıtmadan göz kapağında rengi bırakıyoruz.


Göz altına, Lancome Color Design Defining & Brightening Dual End Eye Pencil - Tailored Brown göz kaleminin kahverengi kısmını sürüyoruz. Daha sonra bir pencil brush'la, Mac 219, smoky eye efekti veriyoruz. Kahverengi açık olduğu ve doğal duracağı için fırçayı kaleme sürüp o şekilde var olan kahverengi kalemi dağıtıyoruz. Çok göz altına inmemeye çalışmakta fayda var tabi.

Gözle işimiz bittikten sonra dudaklara geçiyoruz. Dudaklara aynı renkte kalem ve gloss geçeceğiz. Dudak kalemi olarak Mac Naked Liner tam aradığımız ürün. Bununla ince bir hatla dudak çevresine geçtikten sonra içini de dolduruyoruz. Eşit bir şekilde olması önemli. Sonra, gloss olarak Dior 001 Radience Expert'i bolca uygulayıp bitiriyoruz.


Allık için, gold duochrome'lu şeftali rengi bir allık tercih edilmiş. Biz de buna uyarak Mac Ripe Peach'i tercih ediyoruz. Sanırım bu ürün limited edition'dı o yüzden bulamayabilirsiniz ama ton hakkında fikir sahibi olmuş olursunuz.
Böylelikle Scarlett Johansson doğal makyajımızı bitirmiş oluyoruz, gördüğünüz üzere sarı alt tonlu kahveler ve şeftali renklerinden gidiliyor nude makyajlarda. Bunu çoğu natural makyaj görünümü için kullanabilirsiniz. Bir de Scarlett, onlar ne güzel pozlar öyle be...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder