12 Temmuz 2011 Salı

Nasıl Yapılır?: Katy Perry-Özel Gece Makyajı


Katy Perry, her zaman, istisnasız, yaptığı makyajın altına imzamı atabileceğim biri olmuştur. Katy Perry'nin "vintage" stili nedeniyle sürekli uzun kuyruklu eyeliner'lar ve koyu renk dudaklar görüyoruz, ki bunu seviyoruz. O yüzden, onun her zaman yaptığı makyajdan farklı olarak, katıldığı bir gece için yaptığı makyajı anlatmak ve aynı şekilde özel bir geceye/davete giderken bunu uygulayabilmek için gerekenleri belirlemek istedim.

Öncelikle, olayın kabaca hatlarını çizelim. Mat, en açık tonlardan 2. pozisyonda yer alan bir likit fondöten ve mat pudra. Hafif  koyu pembemsi bir allık. Gözlerdeyse griden siyaha geçen, dış V kısmı keskinleştirilmiş parlak far makyajı. O zaman, detaya giriyorum:

Fondöten için Estee Lauder Double Wear en açık'tan bir önceki ton işinizi görecektir. Numarasını bilmiyorum o yüzden bu şekilde tarif ediyorum. Üstüne Chanel Poudre Universelle Libre sabitleyici pudra sürüyoruz.


Daha sonra, gözlerimize far bazı olarak Mac Painterly Paint Pot sürdükten sonra gözlerimizin kenarına normal bir bantı açısını dikleştirerek yapıştırıyoruz. Bunu yapmamızın sebebi keskin dış v çizgisini oluşturabilmek. Daha sonra, gri taban yapmak için Mac Silver Ring'i tüm göz kapağımıza sürüyoruz.

Tabanı oluşturduktan sonra, göz kapağının iç kısmından ortasına kadar olan bölgeye, Make Up Forever'dan Silver Glitter'ı sürüyoruz. Silver Glitter'ın ilk başladığı noktaya da yine Make Up Forever'dan Multicolored White 3 sürüyoruz. Bunların hepsi simdir, far değildir ama makyaj simi olduğu için normal bir sim gibi düşme yapmaz. Ama gözünüze yapışmıyorsa bu simleri Mac Mixing Medium'la karıştırıp sürmelisiniz ki bunu ben de tavsiye ederim aynı şekilde.

Kalan kısma, Mac Carbon sürüyoruz ama geçiş kısmını, yani simden siyaha geçiş kısmını çok iyi karıştırmalıyız. Karıştırma deyince tabi ki Mac 224 fırçasıyla yaklaşık 2 dk kadar aynı yerde karıştırmak aklımıza geliyor. Kalan kısım saf siyah olmalı ve bantın üstüne gelecek kadar fazla far sürmeliyiz. Farı gözümüzün dış kısmı v şeklini alacak şekilde kaşa yakın bir yerde bitiriyoruz.

Daha sonra, kaş altına Mac Vanilla Pigment sürüyoruz aydınlatmak için. Allık olarak çok hafif bir şekilde Nars Dolce Vita sürüp tamamlıyoruz.


Dudaklar içinse, şeftali tonunda ve mat bir şey tercih etmiş Katy Perry. Buna düşünebildiğim en yakın ton Mac Dressmaker, Dressmaker ruju. Son olarak fondötenimizle dudağımızın çevresine kontur çekip bitiriyoruz.

Sonra, gözlerimizin renginin Katy Perry gibi olduğunu hayal ederek mutlu oluyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder