28 Temmuz 2011 Perşembe

Nasıl Yapılır: Candy Eye

Dünkü doğal Scarlett Johansson makyajından sonra bugün renkli bir şeyler anlatmak istedim. Candy Eye konseptli mavi-pembe-mor odaklı makyajın yapım aşamasına hoş geldiniz o zaman:
Bu tarz ekstrem renkleri genellikle Sugarpill'de bulabiliyoruz o yüzden seçeceğim far renkleri Sugarpill paletlerinden ve Mac aydınlatıcı farlardan oluşacak. Bu paletlerdeki farlar oldukça pigmentli o yüzden kat kat geçmemize gerek kalmayacak.


Gözü primer'la hazırladıktan sonra Sugarpill'in Sweetheart paletindeki beyaz rengi tüm göz kapağına sürüyoruz. Daha sonra aynı paletteki maviyi hafifçe tüm göze uyguluyoruz. Bunların hepsini blending brush olmayan sert bir fırçayla yapıyoruz Daha sonra gözün iç kısmına Sugarpill Burning paletindeki moru bolca sürüyoruz Kalan dış kısma ise Sweetheart paletindeki açık pembeyi sürüyoruz. Burning palete geri dönüp koyu pembeyi Mac 224 fırçamıza alıp dış v denilen bölgede derinlik sağlamak amacıyla açık pembeden koyuya geçiş yapıp gözün ilk kısmındaki morla birbirine karıştırıyoruz. Çok karıştırırsak rengi gider, fazlasına gerek yok.


Daha sonra gözün göz yaşı bölgesine Mac Silver Glitter'dan biraz sürüyoruz, Mixing Medium'la karıştırmıyoruz çünkü çok çarpıcı olması istemiyoruz simlerin. Sonra, Mac M33 numaralı takma kirpikleri yapıştırıcıyla uygulayıp birleşim yerinden likit eyeliner'la geçiyoruz. Kaşlarımızı saç rengimize uygun bir renkle belirginleştirdikten sonra dudaklara geçiyoruz.



Dudak kalemi olarak Mac Pink Edge kullanıp keskin çizgilerle dudağı belirginleştiriyoruz. İçine Mac Hot Pink ruju 2 kat sürüyoruz. Üstüne de Mac Lemonade Lip Glass sürüp bitiriyoruz. Lemonade'i çok az sürmeliyiz yoksa rengin tonunu düşürür.

Yanaklara Mac Pink Swoon sürüp makyajı bitiriyoruz. Artık bir candy eye'sınız, merhaba.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder