5 Temmuz 2011 Salı

Mac Pigments

Mac'in Pigmentleri, genelde pro mağazalarında daha geniş renk skalasıyla satılan, toz şeklinde, çoğu zaman ıslak kullanılan, ve en önemli özelliği çok fazla kullanım alanı olması olan ürünlerdir. Çok fazla kullanım alanı derken; gerçekten fazla...
Pigmentlerin ilk kullanımı tabi ki göz makyajındaki kullanımıdır. Bunlar, toz şeklinde olduğu için kullanması oldukça zor ve zahmetlidir ama ıslak kullanıldığında verdikleri renk ve göz kapağındaki kalma süresi göz önünde bulundurulduğunda buna değdiği görülür. Toz halinde görülen rengin aynısını hatta daha da parlağını yakalayabilmeniz, pigmentlerin "pigment" olmasıyla; yani tamamen renk verici maddeden oluşmasıyla alakalıdır. Islak kullanım daha önce söyledim gibi Fix Plus Sprey'le gerçekleşir. Kuru da kullanabilirsiniz ama asla ıslak kullanımdaki kadar çarpıcı renkler ortaya çıkmaz.
İkinci olarak, mac pigmentlerinden aynı renkte oje yapabiliyoruz. Şeffaf ojeye mac pigmentten koyup karıştırıyoruz. Direk şeffaf oje şişesine değil de süreceğiniz kadara bir kağıt üstünde dökerseniz başarılı olru çünkü pigmentler şişenin içinde dibe çöküyor bazı ojelerde, pek homojen olmuyor uzun zamanlı kullanım için.
Üçüncüsü, bu pigmentleri sabitleyip normal far olarak kullanabiliyoruz, far paletine ekleyebiliyoruz. Gerekenler genelde eczanelerde vs. bulabileceğimiz saf alkol türevlerinden biri. Koyacağımız far kalıbına ki metal olmalı, alkolu döküp ısıtarak toz farı bastırıyoruz ve normal farlardan birini elde etmiş oluyor.

Dördüncüsü, ruj yapabiliyoruz. Ojeyle aynı mantıkta, şeffaf ruja karıştırılıp o renkte bir ruj elde ediyoruz. Daha iyi sonuç için çok yoğun bir parlatıcı kullanmamakta yarar var.

Son olarak, saç spreyiyle karıştırıp saça bile sürebiliyoruz. Evet kim saçına bi parça renk sürmek ister bilmiyorum ama gerçekten yapan var.
Pigmentler genelde koleksiyonlarla gelmek yerine kalıcı olarak mac'lerde satılıyor fiyatı da 50 küsürlerde bir şey, gerçek renk isterseniz çok iyi bir adrestir ama kullanım zorluğu konusu can sıkabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder