19 Temmuz 2011 Salı

Blake Lively+Leighton Meester Rolling Stone Çekim Makyajı

Gossip Girl'e taptığımız aşikar, giydikleri her şeyin mevzu olduğu da aşikar. Ayrı ayrı olayken bu iki insan, beraberken Rolling Stone için biraz yaramaz oldular ve olaylarını katladılar. Blake Lively ve Leighton Meester bambaşka tarzları olan iki insan olarak, muhteşem bir kontrastla Rolling Stone fotoğrafçılarına poz verdiler. Çok güzel, çok tatmin edici, peki makyajları nasıldı, nasıl yaptılar ve nasıl yapılır?


Çekimle ilgili öncelikle konsept analizi yapmakta fayda var. Fotoğrafçı olmamdan bağımsız, konsepti analiz etmek her şeyden önemli çünkü makyajla konsept başa baş giden şeyler. Önce konsept belirlenir sonra makyaj yapılır. Burdaki konsept naughty/dirty bir çizgide olduğu için makyaj da alabildiğine dağınık ve smokey ve sade. Bu iki kadın, akşamdan kalmış, hatta hala akşamdaymış ve biraz oyun oynamak istemişler diye özetlenmiş ve ona göre hareket edilmiş. O yüzden, dağınık bir makyaj analizi bizi bekliyor. Başlayalım o zaman.

Blake Lively'den başlayalım. Sarışın olduğu için kahverengi tonlardaki toprak makyajı imzası olmuş halde. Tek olduğu fotoğraflarnda da makyajı benzer şekilde. Göz kapağı kemiğinin olduğu yere mat kahverengi far sürülmüş ve göz kapaının sınırları belirginleştirilmiştir. İç tarafa 3-4 ton daha açık bir kahverengi, hatta ten rengine yakın bir far sürülmüş ve doğallık zemini hazırlanmış. Rimel bolca ve dolgunca sürülmüş çünkü o serseri görünüşü akan bir rimel anlatabilir ancak. Aynı serinin ikinci tamamlayıcısı olan akmış/smokeyleştirilmiş siyah kalem de kirpik dibine göz kapağında, göz içine de alt göz sınırında çizilmiş. Sarışın olduğu için dudaklarda tereddütsüz pembe kullanılmış ama kirli bir pembe çünkü yine bir serserilik vurgusu var. Ayrıca yanaklarda hafif bir pembelik var, Nars Orgasm pembeliği tamamen. Blake Lively görünüşü için tavsiye edebileceğim ürünler: Lancome Taupe Craze Eyeshadow Palette, Nars Orgasm Blush, Mac Snob Lipstick.


Leighton Meester içinse, kumral olduğu için daha kırmızı alt tonlu bir kahverengi kullanılmış. Gözler Blake Lively'den daha koyu bir kahverengiyle yapılmış. Kalan tüm prosesler aynı. Ruj farkı var tabi ki, kırmızımsı bir ruj var ki koyu pembe bile sayılabilir. Bunun içinse Mac Speak Louder'ı öneririm.
Bana kalırsa, gayet everyday make-up tadında olabilecek seçimler olmuş. Ama bunun altına öyle cicili bicili elbiseler giyilmez. Serseri dirty naughty ve bilimum sıfatın hakkını vermek gerek. Son söz, çekime bayıldım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder