24 Haziran 2011 Cuma

Kusursuz Eyeliner Tekniği/Lancome Artliner

Likit eyeliner, dünyanın en zor ve meşakkatli makyaj ürünü olma gururunu tarihinin başından beri koruyor. Pek tabi ki, buna karşılık olarak, teknikler de zorluğuyla savaşacak kadar çeşitli.



Kendi açımdan, eyeliner'ı duruma/moduma göre 2 farklı şekilde uygulamayı tercih ediyorum. Birincisi uzun kuyruklu cat eye, ikincisi de kuyruksuz kalın göz kapağı çizgisi. Cat eye, bu işin zor kısmında duruyor. Öncelikle, kolunuzu ve dirseğinizi sabit bir yere koymalısınız. Daha sonra, gözün iç kısmından başlayarak inceden kalına doğru bir çizgi çizmelisiniz. Gözyaşı noktası en ince, diğer uç kalın olmalı. Bunu yaparken, kuyruk çizmeye falan çalışmıyoruz ilk olarak. Normal kalınlıkta bir göz kapağı çizgisine sahip olduktan sonra, üçgen tekniğiyle kuyruk kısmını oluşturmalıyız. Bunun için önceden ne kadar diklikte istediğimizi belirlememiz lazım kuyruğu. Dikliği belirlediğimiz noktadan çizgiye düz bir çizgi çiziyoruz. Şu an elimizde dümdüz bir kuyruk çizgisi var ama bunun üçgen şeklinde olması gerek. Çizdiğimiz kuyruk çizgisini uzun kenar olarak alıp göz kapağı çizgimize doğru üçgen yaparak bir çizgi daha çiziyoruz. En sonunda, içini doldurarak bitiriyoruz.
Unutulmamalıdır ki eyeliner tamamen pratiğe dayalı bir başarı grafiği çizer. Bu yüzden, yapamadıkça bırakan her kadına lanetini püskürtmeye hazırdır, yılmayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder